Kurser/Workshops

Föreläsningar:

Om våra vilda örter

 • Örternas aktiva ämnen och vad de kan göra för kroppen – några vanliga aktiva ämnen och vad de kan göra för processerna i kroppen.
  Tid: ca 1 h
 • Örtanvändning förr och nu – en föreläsning om användning av örter genom tiderna och hur förändringar påverkat användandet.
  Tid: ca 1 h

Om kinesisk medicin

 • Allergi och astma – en förklaring om hur akupunktur och moxa kan minska besvären.
  Tid: ca 45 min
 • Att åldras med hälsan i behåll – om hur man kan bemöta processerna i åldrandet, livsstilen och kärleken till sig själv och andra.
  Tid: ca 1 h
 • Kvinnans arketyper – Kvinnan genomgår flera omvandlingar genom livet som påverkar henne starkt. Här får du en förklaringsmodell utifrån kinesisk medicin om hur kvinnor kan förbereda sig och genomgå omvandlingarna stärkta och stolta.
  Tid: ca 1,5 h
 • ”Den andra våren”- omvandlingens tid – idag lever vi kanske 30 år längre än för 100 år sedan och fortfarande pratar vi för lite om vad som händer tiden före och efter menopaus. Här får du en förklaringsmodell som väcker tankar, kanske förklarar skeenden du känner igen men framförallt stärker dig i din omvandling.
  Tid: ca 2 h

Workshops

Om våra vilda örter
Örtvandringar. Vandringar i naturen där jag berättar och vi tittar, luktar och smakar på örter för att lära känna dem. Du får veta något om deras effekter och användningsområden.

Tid: ca 1 h

Kommande evenmang

14/6 då vi firar vildblommornas dag på Ponderosa!
28/6 välkomnar vi dig till en vandring på Ponderosa

Skörda, torka och förvara växter till mat och dryck. Vandring där vi skördar för att sedan gå igenom praktiskt hur vi kan förvara växterna för  att användas senare. Jag berättar om deras effekter och användningsområden.

Tid: ca 3 h

Kommande workshop

I Skörda, torka: 11/7 på Ponderosa

Får  yoga. Vi träffas i fårhagen på Ponderosa för att vara, tillsammans, i nuet med djuren och naturen. Välj själv om du vill följa ditt flow och bara  låte fåren existera runt dig eller så stannar du upp när du känner för det för att gosa och mysa med våra fyrbenta vänner. Här är vi ”här  och nu” i samklang med naturen, i rörelse och andning.

Kommande evenmang

Fåryogan börjar 14/6 på Ponderosa, därefter 28/6 och 11/7

 

Kursutbudet annonseras allteftersom i bloggen eller på denna sida.
Flowertower erbjuder företag skräddarsydda, inspirerande och välgörande kurser för hela arbetsgruppen. Välkommen in med era önskemål utifrån våra vilda växter.

Kontakta oss

Köpmanvägen 18, 952 43 TÖRE

070-696 62 07

Flowertower