Om mig

Om mig – Maria Revholm

Intresset för akupunktur kom när jag fick behandling för mina smärtor hos en sjukgymnast. När min dotter föddes hände något under förlossningen som ledde till svåra smärtor i ryggen och ner i benen och jag provade allt. Flera olika terapier, traditionell sjukvård med läkare och sjukgymnast, rehabilitering på Garnis. Men det var akupunkturen som jag fick störst lindring av och som jag blev fascinerad av.

Mina efterforskningar visade att man kunde arbeta med sjukdomsbehandling och inte bara smärtbehandling. Det fanns inte heller många akupunktörer med långa utbildningar och djup kunskap med grund i den klassiska kinesiska medicinen och dess teorier.

Då bestämde jag mig att det var något som jag ville arbeta för att behandla andra människor, att fler behövde få upptäcka akupunkturens goda effekter.

Rehabilitering på Garnis fick mig också att inse att det inte var någon annan än jag som var ansvarig för min egen hälsa. Jag klarar mig idag utan mediciner och tar hjälp av akupunktur, tänker på hur jag arbetar med min kropp, tränar, äter och njuter av livet.

Idag är jag utbildad akupunktör i klassisk kinesisk medicin och örtpedagog.
Här kan jag erbjuda dig som kund en skön atmosfär med lugn musik, i lokaler och inredning som påminner om förra sekelskiftets första del. Här infinner sig känslan av avslappning och trygghet i en varm ombonad miljö. Här får du en stund från stressen, en tid för dig själv för att ladda dina batterier och bara vara. Här får din kropp, själ och sinne tid att självläka i naturliga processer som kinesisk medicin kan skapa.

Jag vill genom mina behandlingar, workshops och föreläsningar hjälpa dig att förebygga, få friskvård och motverka/lindra sjukdom.  Allt för att du ska bli en mer harmonisk, balanserad och glad människa!
För mig är helhetssynen viktig. Inte bara skador och sjukdomar påverkar människan utan även den sociala miljön, sociala relationer, förmågor, egna drömmar och visioner påverkar vår hälsa och välmående.

Jag kan erbjuda behandlingar i klassiska medicinen, i huvudsak akupunktur, kunskaper om våra vilda örter med försäljning av örter och annan hälsokost i min butik med behandlingslokaler.

Jag vill också kunna inspirera till den gröna terapi vår natur erbjuder genom att visa hur man kan använda våra vilda örter och erbjuder praktisk och teoretisk kunskap i worshops. Med ökad kunskap om våra vilda örter, deras aktiva ämnen och användningsområden kan vi förebygga ohälsa och skapa en god hälsa med det vi har runt knuten eller bara en bit bort i naturen.

Utbildningar

TKM terapeut vid Wu Xing skolan i Umeå (3 år) http://widings.se/om-oss/
Basmedicin motsvarande 60 HP
Undersköterska
Örtpedagog Utbildad vid Eklöfs Inspira (1 årig) http://www.inspira.cc/
Pedagog SV/SO, NK/Teknik, Idrott, IT och lärande

Kontakta oss

Kontaktformulär
reCAPTCHA

Köpmanvägen 18, 952 43 TÖRE

070-696 62 07