Om mig

Om mig – Maria Revholm

Framför mig stod detta vackra gamla hus med stora renoveringsbehov. Gamla butikslokaler med pärlspont och en inredning från den tiden lokalerna var en lanthandel. Jag blev såld och tänkte ”Här ska jag bo och starta eget”. Då var jag i slutet av min örtpedagogutbildning och jag såg framför mig visionen av min egen örtbutik inredd i lantlig stil och så köpte jag huset!

Några år följde med intensiv renovering och intensiva studier samtidigt som familj, arbete och mitt eget jag skulle få plats.
Under den tiden fick jag också problem med ryggen efter en förlossning och kom i kontakt med akupunktur för första gången. Jag insåg vilken effektfull behandling akupunktur är mot smärta men kom också till insikt om att akupunktur hjälper mot många andra problem som jag då inte kände till. Jag insåg också att många andra inte heller kände till det. Det fanns inte många som arbetade med akupunktur med en längre utbildning och djupare kunskap med grund i de kinesiska tankarna.

Eftersom jag hela mitt liv arbetat som en ”hjälpare” och det alltid känts bra när man lyckats och får se glädjen i de ögonblicken, så var det inte konstigt att mina tankar vandrade iväg till alla människor som kunde må bra av akupunktur förutom jag. Där på britsen hos min sjukgymnast formades idén om att komplettera de vilda örterna med behandlingar i kinesisk medicin.

Idag är jag utbildad TKM terapeut/akupunktör och örtpedagog. Lokalerna för butik/väntrum och behandlingsrum är klara och jag är supernöjd med resultatet och stolt över att ha tagit mig så långt.

Här kan jag erbjuda dig som kund en skön atmosfär med lugn musik, i lokaler och inredning som påminner om förra sekelskiftets första del. Här infinner sig känslan av avslappning och trygghet i en varm ombonad miljö. Här får du en stund från stressen, en tid för dig själv för att ladda dina batterier och bara vara. Här får din kropp, själ och sinne tid att självläka i naturliga processer som kinesisk medicin kan skapa.

Jag vill genom mina behandlingar, workshops och föreläsningar hjälpa dig att förebygga, få friskvård och motverka/lindra sjukdom. För mig är helhetssynen viktig. Inte bara skador och sjukdomar påverkar människan utan även den sociala miljön, sociala relationer, förmågor, egna drömmar och visioner påverkar vår hälsa och välmående.

Jag kan erbjuda behandlingar i TKM, i huvudsak akupunktur, kunskaper om våra vilda örter med försäljning av örter och annan hälsokost i min butik med behandlingslokaler.

Jag vill också kunna inspirera till den gröna terapi vår natur erbjuder genom att visa hur man kan använda våra vilda örter och erbjuder praktisk och teoretisk kunskap i kursverksamhet. Med ökad kunskap om våra vilda örter, deras aktiva ämnen och användningsområden kan vi förebygga ohälsa och skapa en god hälsa med det vi har runt knuten eller bara en bit bort i naturen.

Bakgrund

Jag började som undersköterska men sadlade om efter några år och läste till grundskollärare. Eftersom jag tycker om utmaningar har jag spelat fotboll till drygt 20 års ålder, tränat judo, provat på att arbeta som deltidsbrandman en kort period, varit MC-ordonnans i hemvärnet.

Det har lett till förslitningar och smällar på vägen som gett mig skador vilka jag inte kan säga att jag vill eller får ångra men väl måste hantera. Intresset för örterna tilltog då jag fick problem med rosacea och sökte bot och lindring. Det som till slut blev det jag tyckte fungerade bäst var en vanlig bivaxsalva med välgörande oljor. Innehållet, det enkla med att använda något som fungerade så bra och som fanns så nära istället för att köpa dyra salvor och krämer fick mig att forska vidare och på den vägen fördjupades mitt intresse för våra vilda örter.

Intresset för akupunktur kom när jag fick behandling för mina smärtor hos en sjukgymnast. När min dotter föddes hände något under förlossningen som ledde till svåra smärtor i ryggen och ner i benen och jag provade allt. Flera olika terapier, traditionell sjukvård med läkare och sjukgymnast, rehabilitering på Garnis. Men det var akupunkturen som jag fick störst lindring av och som jag blev fascinerad av.

Mina efterforskningar visade att man kunde arbeta med sjukdomsbehandling och inte bara smärtbehandling. Då bestämde jag mig att det var något som jag ville arbeta för att behandla andra människor, att fler behövde få upptäcka akupunkturens goda effekter.

Rehabilitering på Garnis fick mig att inse att det inte var någon annan än jag som var ansvarig för min egen hälsa och kom jag fram till att läraryrket inte var något som passade mig p.g.a. stress och den känsla av otillräcklighet som smög sig på, vilket förvärrade mitt smärttillstånd. Idag har jag gjort en stor men nödvändig omställning och mår mycket bättre. Jag klarar mig utan mediciner och tar hjälp av akupunktur, tänker på hur jag arbetar med min kropp, tränar, äter och njuter av livet.

Utbildningar

TKM terapeut vid Wu Xing skolan i Umeå (3 år) http://widings.se/om-oss/
Basmedicin motsvarande 60 HP
Undersköterska
Örtpedagog Utbildad vid Eklöfs Inspira (1 årig) http://www.inspira.cc/
Pedagog SV/SO, NK/Teknik, Idrott, IT och lärande

Kontakta oss

Köpmanvägen 18, 952 43 TÖRE

070-696 62 07

Flowertower